Bli en av oss
Numedal Produksjon AS er en vekst- og attføringsbedrift eid av de tre kommunene i Numedal. Vi tilbyr varig tilrettelagt arbeid (VTA) for personer med uførepensjon. Vi bistår arbeidssøkere på veien til jobb gjennom tiltaket arbeidsforberedende trening (AFT). I tillegg er Nupro godkjent som opplæringsbedrift for lærekandidatordningen.
Her oppleves det utvikling på eget mestringsnivå, samtidig som vi tar del i næringslivet i Numedal.
Tilbud hos NUPRO
Tilbudet vårt omfatter både varig bistand og mer kortvarig hjelp til å komme ut i arbeidslivet, og er delt inn i kategoriene nedenfor:
- Varig tilrettelagt arbeid (VTA)
- Arbeidsforberedende trening (AFT)
- Lærekandidat
Varig tilrettelagt arbeid (VTA)
– når arbeidsevnen er varig nedsatt
Varighet: ingen tidsbegrensning.
Varig tilrettelagt arbeid (VTA) er et tiltak som tilbys personer som er innvilget varig uførepensjon, og som har behov for en arbeidsplass der arbeidsoppgavene er tilpasset den enkeltes evner og forutsetninger. Målgruppen er personer som har uføretrygd eller i nær fremtid vil få det, og som ønsker å ha en jobb å gå til for å bidra til utvikling og vedlikehold av egen kompetanse og evner. Du beholder stønaden fra NAV og mottar i tillegg en liten lønnsgodtgjørelse fra bedriften.
Målsettingen i VTA er primært å gi personer med varig nedsatt arbeidsevne et arbeidstilbud. Samtidig gjøres en jevnlig vurdering av om den ansatte kan være aktuell for overføring til andre tiltak, utdanning eller formidling til ordinært arbeid. Tiltaket tilbyr deg varierte arbeidsoppgaver, hvor også arbeidstiden er tilpasset dine ønsker og behov. Du vil få opplæringen og veiledningen du trenger for å kunne utføre arbeidsoppgavene. Du blir fast ansatt hos oss, og kan jobbe ved en av våre avdelinger med oppgaver du mestrer.
I Numedal Produksjon har vi 17 VTA-ansatte fordelt på avdelingene i Veggli og Rødberg.
Arbeidsforberedende trening (AFT)
Dette kan være deg som har en eller flere utfordringer og trenger midlertidig hjelp og bistand for å komme i arbeid.
Kanskje arbeidsevnen er blitt nedsatt og du trenger hjelp til å finne ut hvilken jobb du passer best til?
Arbeidsforberedende trening kan tilbys personer med:
- nedsatt arbeidsevne
- sammensatte bistandsbehov
- særlig usikre yrkesmessige forutsetninger
- behov for særlig tett oppfølging og tilrettelegging med sikte på å komme i ordinært arbeid
Mange i denne målgruppa vil ha behov for å starte i et skjermet og tilrettelagt arbeidsmiljø for å gjennomføre avklarende og arbeidsforberedende aktiviteter før videre utprøving i ordinært arbeidsliv. Personer i målgruppa vil kunne ha behov for en kombinasjon av innholdselementer i tiltaket. Derfor får hver enkelt et individuelt tilpasset opplegg.
Deltakerne skal ikke være ansatt som arbeidstaker, og skal ikke motta lønn, men livsoppholdsytelser fra NAV. Ved ansettelse i ordinært arbeidsliv skal deltakere avslutte arbeidsforberedende trening.
Lærekandidat
Tilrettelagt videregående opplæring
Lærekandidatordningen er en mulighet til å ta en yrkesfaglig utdanning for de som trenger tilrettelagt undervisning i et fag og som av ulike årsaker ikke skal gå et fullt fag eller svennebrev. Ved å være lærekandidat vil du få tilpasset undervisning i faget. Spesialundervisning i bedrift er et av tilbudene til fylkeskommunen, som utløses etter et vedtak hos PPT. Opplæringen som blir gitt er tilpasset de behov du som elev måtte ha.
Hvor store eller hvilke deler av læreplanen lærekandidaten skal ha opplæring i, er individuelt og avtales mellom lærekandidat og bedrift. Opplæringskontraktene godkjennes formelt av Fylkeskommunen.
Som lærekandidat skal du ved slutten av kontraktstiden gå opp til en kompetanseprøve, som er en mindre omfattende prøve enn fag-/svenneprøve. Du skal utprøves ut fra de målene som er fastsatt for opplæringen din. Søknadsfrist for opplæringskontrakt som lærekandidat er 1. februar. Læretiden varierer fra 1-4 år, og planen for opplæringen lages etter hva du kan og hva du ønsker å lære.
Fersk forskning viser at lærekandidater som er i et slikt løp opplever progresjon, mestring og trivsel for første gang i utdanningsløpet sitt.
Samarbeid med bedrifter
Vårt møte med samarbeidspartnere skal være profesjonelt, og bygge på et ønske om gode relasjoner, gjensidig tillit og respekt.
I NUPRO ønsker vi at samarbeidsbedriftene våre skal oppfatte oss som fleksible, løsningsorienterte og alltid til å stole på. Dette gjelder vår samhandling både med bedrift og med deltaker. Våre veiledere er aktive støttespillere under tilrettelegging av arbeidssituasjon, opplæring av arbeidsferdigheter og, sist men ikke minst, oppfølging fram til arbeidstaker er godt etablert i ny jobb.
Gjennom dette er vi med på å sikre at du som arbeidsgiver ikke står alene med dette viktige arbeidet. Et samarbeid med NUPRO betyr at du får risikodeling og støtte fram til at du er sikker på at du har gjort et riktig valg.
Vil du bli en av oss?
Kontakt oss for en hyggelig prat.